dijous, 10 d’octubre del 2013

SECRETS DE LA RAMBLA

Qui no ha anat a passejar per la rambla o a fer el toc en alguna de les seves terrasses? Tots la coneixem i sabem com és però...realment sabem què amaguen?

Avui ens hem decidit a aixecar el cap i mirar ben amunt i passejant per sota les voltes ens hem trobat el famós mapa de Paris de la Rambla. I ja sabeu com ens agrada a nosaltres aquesta ciutat!
Mapa Paris Rambla Girona. Encants de Girona
Mapa de Paris a les Rambles. Font: encants de girona.







I evidentment, un mapa tan gran ha de tenir una història i una explicació de perquè està situat on està, no creieu? Aquest mapa representa la zona centre de la ciutat de Paris, amb l'illa de la Cité i el Louvre, però no la Torre Eiffel. Es tracta d'una pintura del segle XIX pintada per el decorador gironí Salvi Camós i Ventura com a reclam publicitari d'una antiga merceria - Perfumeria anomenada Emperatriz, avui dia desapareguda.


Però això no és tot! Sabeu què més s'amaga a les voltes de la Rambla? Tres capitells ben curiosos que, a simple vista, resulten molt estranys i ens poden confondre sobre el seu significat real, però nosaltres hem intentat descobrir alguns trets significatius:


Vampir Rambla Girona. Encants de Girona
Els tres capitells amagats de les voltes. Font: encants de girona.













El capitell de la primera fotografia és el més "normal". S'hi representa un home tocant una gaita. El central no se'l podria considerar un home complert, més aviat s'ha definit com un cap amb barba molt llarga i ales de vampir o ratpenat. I per tercer i últim, una figura amb un barret i una flauta, que resulta ser meitat home i meitat cargol.



I us preguntareu, quin es el seu significat? N'hi han múltiples però nosaltres ens quedem amb un, el que més ens ha agradat. I és que intenten recordar a tres persones que van ser executades per la justicia.

Tot plegat és força estrany veritat? Però a la vegada encantador...i és que això és el que caracteritza aquesta ciutat. Els seus secrets urbans.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada